PIDCES

El “PIDCES” és el Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària, coordinat des del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Viladecans.

Per facilitar la comunicació, l’anomenarem també “El punt als Instis”.

Els PIDCES són un espai d’atenció presencial estable, situats als centres docents, que posen a l’abast dels joves tot un seguit de recursos informatius i un conjunt d’accions i estratègies per promoure la seva participació.

El PIDCES es trobarà present en tots els instituts i centres amb educació secundària de la ciutat que així ho sol·licitin, de manera quinzenal, durant l’estona d’esbarjo. Una persona de l’equip de Joventut serà la referent i dinamitzadora del projecte, acudint als centres educatius. El punt d’informació i dinamització posarà el focus en els alumnes que es troben a 3r i 4t d’ESO i a batxillerat, tot i que també centrarà accions en l’alumnat de la primera etapa de l’ESO o cicles formatius.

Aquest curs addicionalment, incorporem de forma alterna al PIDCES, un Punt Lila gestionat des del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament que dinamitzarà i atendrà de forma molt similar al PIDCES però especialitzant-se en gèneres, igualtat i LGBTI. Això significa que cada setmana hi haurà presència als instituts, ampliant d’aquesta manera, els serveis i el nivell d’atenció.

 

 

 

DEMANA CITA